Recensies

De show krijgt lovende recensies. Op deze pagina een bloemlezing.
 

4 december 2015
Vesaliusinstituut Brugge

De fusieshow! Leerrijk amusement voor 5 Techniek-wetenschappen

---

18 november 2015
Sint-Ursulalyceum Lier

"De fusieshow: fascinerende wetenschappen"

---

12 december 2013
Bernardustechnicum Oudenaarde

"Was elke les maar zo indrukwekkend, we zouden alles onthouden!"

---

15 augustus 2012
Rotary Purmerend-Waterland

Ik wil jullie nogmaals hartelijk bedanken voor de voortreffelijke presentatie over kernfusie die zeer verhelderend was. Ik heb er nog vele positieve reacties op gehoord.

---

12 oktober 2012
Leidsche Rijn College Utrecht

Ik wil je bedanken voor de mooie shows. Het was een duidelijke boodschap en mijn eerste indruk is dat leerlingen het ook heel boeiend vonden.

---

17 en 18 november 2011

Fusieshows, editie 2011

3529 leerlingen en 228 leerkrachten bezochten deze keer de tweejaarlijkse fusiedagen van de Universiteit Antwerpen. Uit enquêtes onder de bezoekende leerkrachten bleek dat 89% de show inhoudelijk en didactisch als goed tot zeer goed bestempelde. De leerzaamheid voor de klas/school werd 100% goed tot zeer goed benoemd.

Een leerlinge van het KVRI in Vorselaar zegt: "De show zelf vond ik heel goed. Fysica is niet onmiddellijk mijn favortiete vak op school maar de show vond ik heel intressant! De experimenten erbij zorgden voor wat afwisseling en hielpen mij de uitleg te begrijpen. Ik had nooit gedacht dat ik het zou zeggen maar misschien wil ik later wel in die richting verder studeren."

---

17 februari 2011
Bètafestival RSG Broklede in Breukelen

De Fusion Road Show was er met een wetenschappelijk theater over kernfusie, speciaal voor de eindexamenklassen. Uit de reacties van de leerlingen, medewerkers en gastdocenten blijkt dat het geslaagd was.
 
---

31 mei 2011
ITER headquarters Cadarache

Another means of increasing public awareness is the Fusion Road Show, a stage performance featuring the fascinating science of fusion. Gieljan de Vries from the FOM Institute for Plasma Physics Rijnhuizen (from a January 2012 known as FOM Institute DIFFER), Netherlands, travelled to Cadarache to present this entertaining way of communicating fusion. http://www.iter.org/newsline/179/750 

---

19 mei 2011
YES-DC (Young Energy Specialists and Development Co-operation)

De Fusion Road Show trad op tijdens een van hun maandelijkse lezingen in het Utrechtse Academiegebouw: "Well, that was surely one of the more flashy and entertaining activities we've had in a while! We were visited by Gieljan de Vries who gave us an excellent show, starting of with some basic thoughts on energy use and ending up talking about current developments in nuclear fusion. We learned a lot about how fusion works and how the area is progressing, also discussing the large ITER project in France which is due to be finished in 2019. The lively and broad discussion afterwards was a testimony to a successful fusion roadshow."

---

19 mei 2011
Leonardo-basisschool Spits

We kregen een spectaculaire presentatie van de voorlichters van het FOM-instituut voor Plasmafysica Rijnhuizen (sinds 1 januari 2012 bekend als FOM-instituut DIFFER). Door middel van proefjes hebben ze ons uitgelegd hoe kernfusie werkt. Gloeilampen in de magnetron, magneten die konden zweven, een rookmachine die donuts maakte, het was heel enerverend. De kinderen zaten op het puntje van hun stoel en met hun vinger constant in de lucht.

---

20, 21 en 22 augustus 2010
Llowlab tijdens Lowlands 2010

Met de interactieve experimenten van de Fusion Road Show riepen de voorlichters Gieljan de Vries en Arian Visser nieuwsgierigheid op en lokten ze de bezoekers vanzelf naar de vraag wat kernfusie de komende eeuw brengt op het podium van de duurzaamheid.